Hva slags glass bruker dere?

• Alle våre glass er fra Essilor gruppen som er verdens største glassprodusent med 170 års erfaring.

Dette er en garanti så du alltid får best mulig kvalitet på glassene. Vi har delt opp glassene i 3 ulike prisklasser, så du kan velge det glasset som passer dine behov best.

Vi presenterer alltid det glasset som passer til dine styrker og valg av brilleinnfatning.

For å gjøre det enkelt for deg ha vi valgt å kalle glassene for:

1.      Base

2.      Tynnere

3.      Tynnest

Base (1.5 index)

·        Glass for lettere synsfeil

·        Kan produseres med alle typer solfilter

Styrkeomfang:

·        Metall innfatning opptil +-2.00

·        Plast innfatning opptil +-3.00

Kan ikke brukes til briller uten innfatning dvs. Semi-rim og rimless.

Tynnere (1.6 index)

·        Opp til 25% tynnere enn Base-glasset.

·        100% UV-beskyttelse og ekstra holdbar.

·        Passer best til sterke minusstyrker.

·        Kan brukes til alle innfatinger.

Kan produseres med alle typer solfilter.

Tynnest (1.67 index)

·        Opp til 30% tynnere enn BASE-glasset.

·        100% UV-beskyttelse og ekstra holdbar og lett.

·        Passer best til sterke plusstyrker.

·        Kan brukes til alle innfatninger.

Kan ikke kombineres med polariserte solfilter.

Progressive glass

Våre progressive glass er Fully Backside Progressive som betyr at progressiviteten slipes på baksiden av glasset. Det gir bedre vidvinkel enn når de slipes på fremsiden av glasset, ettersom progressiviteten havner nærmere øyet. Det kalles også for 'nøkkelhullseffekten'.

Glassene har et brett synsfelt med en usynlig gradering av styrkeendring fra langt hold til nære hold.

Disse glassene krever bare en kort tilvenningsperiode da overgangen mellom nær- og avstandssynet er myk. Glassene kan fås i 3 ulike korridorlengder og vi velger den beste i kombinasjon med innfatningsvalget.

Overflatebehandling

I våre briller så får man alltid en kostnadsfri standard overflatebehandling som består av en antirefleksbehandling og ripebeskyttelse. Dersom du velger Optimal- overflatebehandling får til og med smuss- og vannavisende overflate på glasset, UV-beskyttelse og en utøket ripebeskyttelse.

Solglass

Alle våre ulike typer av solglass har en antirefleks og hardhetsbehandling og gir deg 100% UV-beskyttelse (UV400). Glassene tilsvarer solkategori 3.

Våre klassiske solgass har 85% innfargningsgrad.

Du kan velge mellom grå, brune og grønne glass.

Polariserte glass tar bort refleksjoner underifra og gjør at du ikke trenger å bekymre deg over reflekser i snø, vann  og bløt asfalt.

Du kan velge mellom grå og brune polariserte glass.

Fargeskiftende glass er glass som reagerer på UV-lyset, og blir mørkere det sterkere UV-lyset er.

Når du bruker briller med fargeskiftende glass innendørs er glassene lyse, men når du er ute i sollys blir glassene mørke.

Fargeskiftende glass er et godt valg for deg som vil bruke briller, men samtidig ønsker å slippe å bytte til solbriller når solen kommer frem.

Våre fargeskiftende glass heter Essilor Transitions signature 7.

Du kan velge mellom grå og brune fargeskiftende glass.