Hvordan tyder jeg min linseseddel?

 • Når du kjøper linser på nettet trenger du å angi en del parametere som vi lister opp og forklarer nedenfor. Du finner ditt linsemerke og dine parametere på din linseseddel og tidligere linseforpakninger.

  Styrke (POW/PWR/SPH) - Styrke angir hvor stor din synsfeil er med en pluss- eller minusverdi. Minusverdier viser at du nærsynt og plussverdier for at du er langsynt.

  Basiskurve (BC) - Basiskurven beskriver krumningen på linsen – desto lavere verdi, desto mer krum linse. Basiskurven angis alltid i millimeter.

  Diameter (DIA) - Diameteren er linsen størrelse målt fra kant til kant på linsen.

  Cylinder (CYL) - Cylinderen angir hvor sterk din brytningsfeil eller hvor skjeve hornhinner du har (astigmatisme).

  Akse (AX) - Akseverdien angir vinkelen på din brytningsfeil.

  Addisjon (ADD) - Addisjon eller ekstra styrke beskriver forskjellen i styrken mellom de fokale feltene i progressive linser.

  Linseseddel skal også inneholde en anbefaling på en spesifikk linse (både merke og type). Det er viktig å være klar over at det ikke bare er å bytte til en annen linsetype med samme verdier som din linseseddel angir. Det er veldig viktig at du alltid oppsøker en optiker for en tilpasning før du bytter linsetype. Optikeren kan da avgjøre om de nye linsene passer dine øyne.

  Dersom du er usikker på om dine linseopplysninger er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for råd.

 • Fikk du svar på ditt spørsmål?

    

  Hva ville du hatt mer informasjon om?